2020-10-02 10:32:44• hírek • Bede Emőke

Összesítette az RMDSZ a parlamenti képviselői és szenátori jelöltségre pályázók névsorát

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség csütörtökön közölte, hogy kiegészítették a parlamenti képviselői ás szenátori jelöltségre pályázók névsorát azt követően, hogy lejárt a meghosszabbított jelentkezési határidő, melyet a Szövetségi Elnökség néhány szervezetnek engedélyezett.

Az RMDSZ honlapján elérhető lista szerint Szatmár megyében Magyar Lóránd, Nagy Szabolcs, Szőcs Péter, Muresán István és Bura Maksay István nyújtották be a képviselői jelöltség megpályázásához szükséges dossziét, szenátori tisztségre pedig egyedüliként Turos Lóránd pályázik. A szövetség honlapján arra vonatkozó információt egyelőre nem közöltek, hogy Szatmár megyében mikor kerül megrendezésre a rangsoroló gyűlés, de vélhetően ez sem várat már sokat magára. Arról, hogy más megyékben kik jelezték azon szándékukat, hogy parlamenti képviselőként vagy szenátorként folytatnák a munkát, ide kattintva lehet tájékozódni.


Elkezdték az aláírásgyűjtést a parlamenti választásokra

A szövetség ugyanakkor arra is felhívta csütörtökön a figyelmet, hogy az RMDSZ-nek 100 ezer aláírást kell gyűjtenie Romániában, külföldön pedig 4 ezret ahhoz, hogy iktassák a parlamenti listát a decemberi parlamenti választásokra. Az idei év különlegessége, hogy most először online is alá lehet majd írni a támogatói „ívet”. Az ide kattintva elérhető felületen először az kell kiválasztani, hogy romániai vagy külföldi lakcímmel rendelkezik-e az aláíró, majd meg kell adni a nevet, születési dátumot, a személyi igazolvány számát, illetve csatolni kell annak fotóját is. 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: